vrijdag 11 december 2015

De Warme Chocolademelk Mét Slagroom Contest


We zijn alweer halverwege december en er komen steeds koudere dagen aan. Dan is er geen betere versnapering denkbaar om je op te warmen dan een dampende kop warme chocolademelk. Inmiddels hebben we al veel horecagelegenheden in het centrum van Enschede bezocht en waren we benieuwd waar je nu de beste warme chocolademelk kunt krijgen! De eerst kop warme chocolademelk mét slagroom hebben wij genuttigd bij Brasserie Willemientje (waar wij eerder deze week ook over hebben geblogd). Hier krijg je natuurlijk de énige echte Chocomel, in een échte Chocomel mok. Met natuurlijk een toef slagroom. Als je dan toch niet met de calorieën bezig bent..

Daarna hebben we Grand Café Soestdijk bezocht om daar de chocolademelk te testen. Helaas geen echte Chocomel mok, maar wel de échte Chocomel, én heerlijk opgestoomd, vergezeld met een lekkere Fair-trade Stroopwafel. Je proeft gelijk dat de warme choco veel voller van smaak is en niet op waterbasis, zoals deze vaak uit de Chocomel automaat komt. Ook hebben we even geproost met ons kopje slagroom.Tot slot hebben we een bezoek gebracht aan SamSam om daar de chocolademelk te proeven. Ze verkopen weliswaar geen echte Chocomel, maar bieden wel drie verschillende soorten chocolade die je zelf kunt laten smelten in een kop warme melk. We kozen voor de pure- en de melkchocolade. De smaak was fantastisch, lekker romig en mét slagroom.

Het was wel even roeren, maar dan heb je wel wat. We hadden natuurlijk al twee koppen chocolademelk gehad, dus zaten behoorlijk vol. Toch hebben we alles opgedronken. Ook zat er nog een apart chocolaatje bij. Die heb ik er ook in gegooid, maar dat was niet de bedoeling..

Waar kun je nu de beste chocolademelk krijgen in Enschede? Wij vinden dat de warme chocolademelk van Grand Café Soestdijk het beste uit de bus komt. De énige echte Chocomel, op melkbasis én lekker opgestoomd dus lekker romig en goed warm. De slagroom was ook lekker.Grand Café Soestdijk
Oude Markt 3 Enschede

Brasserie Willemientje
De Heurne 16A Enschede

Sam Sam
Oude Markt 15-17 Enschede

Geen opmerkingen:

Een reactie posten