woensdag 7 oktober 2015

Sushi "All You Can Eat"

BLUE SAKURA
Japanese sushi & grill

Uit eten gaan kan op verschillende manieren; je kunt chique dineren bij een Michelin-sterrenrestaurant, of je kiest een daghap bij een café of brasserie. Met sushi kun je het zo gek maken als je zelf wilt. Je kunt sushi gewoon "a la carte" bestellen bij diverse restaurants, of je kiest voor een "All You Can Eat" sushi restaurant. Dan kun je voor een vaste prijs zoveel gerechten bestellen als je maar wilt. 

In de binnenstad van Enschede zijn maar liefst vier sushi-restaurants gevestigd, binnen de straal van een kilometer: Blue Sakura, Ginza, Asaka en Sushi by Me. Ik ben te gast geweest bij verschillende restaurants, maar in Enschede heeft Blue Sakura toch mijn voorkeur. Blue Sakura is een Japans All You Can Eat restaurant in Enschede. Voor een vaste prijs heb je keuze uit meer dan honderd verschillende gerechtjes, zoals sushi, sashimi, teppan yaki, frituurgerechten, noodles, soepen, salades, desserts en nog veel meer. Je kunt verschillende rondes bestellen middels de tablet die op tafel staat, met vijf gerechten per persoon, per ronde. Meestal start ik met verschillende maki's (sushirolletjes) en een salade, om een beetje "in te komen". Eigenlijk hoor je te beginnen met een misosoep, maar dat heeft niet mijn voorkeur. Het leukste is natuurlijk om van alles wat te bestellen; maki's worden meestal per drie stuks geserveerd en kun je lekker alles delen. Ook staan er talloze warme gerechten op de menukaart: eendenborst, biefstukblokjes, gefrituurde varkenshaas, garnalen, gebakken witvis en nog veel meer. 

Natuurlijk zijn er ook diverse nagerechten te bestellen. Blue Sakura biedt verschillende soorten ijs, tiramisu, crème brûlée, vers fruit en nog veel meer. Na veel te veel te hebben gegeten, wat vrijwel altijd een dilemma is bij een All You Can Eat restaurant, kun je thuis lekker uitbuiken op de bank. Zo ben je weer een tijdje genezen van het concept. Voor een gezellig avondje uit en lekker te genieten van deze Japanse specialiteit, ben je bij Blue Sakura aan het goede adres! 

Blue Sakura
Oude Markt 21
7511 GB Enschede


Geen opmerkingen:

Een reactie posten