woensdag 11 november 2015

Concordia: Dé locatie voor hedendaagse film, theater en beeldende kunst

Concordia laat iedereen op een aangename manier genieten van hedendaagse film, theater en beeldende kunst. Van jong tot oud, kenners en leken, vaste gasten en andere bezoekers van de stad Enschede. 

Concordia is met dit multidisciplinaire professionele kunstaanbod stevig geworteld in Enschede en omgeving. Het doel is om de kunst dichtbij de mensen te brengen, in de levendige uitgaansomgeving van de binnenstad. Bezoekers kan bij Concordia terecht voor spraakmakende (inter)nationale topfilms, theatervoorstellingen van opkomend talent, muziektheater en mini-opera, betoverend jeugdtheater en exposities in verschillende beeldende kunst-disciplines van regionale tot internationale kunstenaars. In haar programmering richt Concordia zich met name op nieuw aanbod dat (nog) niet tot de gevestigde orde behoort, dat aandacht heeft voor actuele thematiek of vernieuwende vormen. Dit stimuleert de ontwikkeling van de kunsten op zowel lokaal als landelijk niveau. Concordia heeft een bijzondere positie in het Oosten van het land en is daarbij zeer belangrijk voor Enschede als kunststad. 

Concordia biedt een breed programma en zorgt daarmee dat kunst in het leven wordt geïntegreerd van haar gasten. Ze bezorgen onvergetelijke ervaringen door regelmatig film, theater en exposities te combineren. Het publiek dat geïnteresseerd is in kunst is tegenwoordig juist op zoek naar variatie in hun 'festivalbeleving'. Het streven is om iedereen in contact te brengen met hedendaagse kunst. Het begrip 'kunst' wordt vergroot wanneer gasten op een interactieve en educatieve manier kunnen deelnemen aan de diverse activiteiten die Concordia organiseert. Ook zijn er activiteiten speciaal voor de jeugd, om jongeren de liefde voor kunst bij te brengen. 

Ben je benieuwd wat Concordia allemaal te bieden heeft? Klik dan hier voor meer informatie!

Concordia Film | Theater | Expositie
Oude Markt 15
7511 GA Enschede

Geen opmerkingen:

Een reactie posten