dinsdag 24 november 2015

Rijksmuseum Twenthe: Oude en moderne kunst

Ben jij ook zo'n kunstliefhebber? Net aan de rand van het centrum van Enschede ligt het Rijksmuseum Twenthe. Het is een museum voor oude én voor de moderne kunsten. Het museum heeft de rijkste en de mooiste kunstcollectie van Twente. 

Rijksmuseum Twente is hét museum van de verbeelding, een museum waarbij elke tentoonstelling een verhaal verteld. Er jaar worden zo'n 10 tentoonstellingen georganiseerd met verschillende kunstcollecties, bruiklenen en schenkingen, verdeeld over 36 zalen. Het museum heeft een gezellige binnentuin en café waar je een kop koffie kunt drinken, of gezellig kunt lunchen tussen de tentoonstellingen door.  

Het museum is ontworpen in 1929 en in 1930 werd het geopend. Het museum ontving verschillende verzamelingen, onder andere van textielfabrikanten. Daardoor werd het al snel uitgebreid met afdelingen met moderne kunst als kunst van de achttiende eeuw. Tussen 1994 en 1996 werd het museum verbouwd en uitgebreid met het museumcafé en de tentoonstellingszaal. Ook werd de binnentuin heringericht. Benieuwd naar het Rijksmuseum Twenthe? Breng eens een bezoek en bekijk de verschillende tentoonstellingen! Het museum is van dinsdag tot en met zondag geopend van 11.00 tot 17.00. 

Rijksmuseum Twenthe
Lasondersingel 129-131
7514 BP Enschede

Geen opmerkingen:

Een reactie posten