dinsdag 3 november 2015

Een festival over de toekomst: het Frankenstein FestivalFrankenstein-festival

Van 6 tot en met 8 november wordt er het “Frankenstein Festival” georganiseerd in de Performance Factory in Enschede. Maar waar gaat het “Frankenstein Festival” nou precies over?

Bestuurbare mini-drones, medicijnen uit de 3D-printer én superslimme robots die ons werk overnemen. Het tempo waarin innovaties worden bedacht is ongekend hoog. Men is ontzettend trots op die extreme vindingrijkheid, maar tegelijkertijd ook bang om 21ste-eeuwse monsters van Frankenstein te creëren.

Dát is waar het Frankenstein Festival over gaat. Het is een festival over de toekomst. Tijdens het driedaagse evenement voor jong en oud wordt er een glimp van een nieuwe wereld getoond. Dit door middel van verschillende workshops, lezingen rondom kunst, technologie, innovatie en wetenschap en demonstraties van hightech bedrijven.
Het conflict tussen enerzijds de fascinatie en anderzijds de diepe angst voor de mogelijkheden van nieuwe technologieën is opnieuw razend actueel. Uit hoeveel vlees en bloed bestaat de mens in de toekomst eigenlijk nog?
Laat je verwonderen, beleef de technologie en laat de verbeelding prikkelen.
Het Frankenstein Festival wordt gepresenteerd door het Rijksmuseum Twenthe in samenwerking met ArtEZ studium generale, Museum Boerhaave en vele partners en vindt plaats in de Performance Factory in Enschede. De toegang is gratis!

Inschrijven voor workshops kan hier.
Een overzicht van alle deelnemers vind je hier.
Een overzicht van het programma vind je hier.

Bezoekadres:
Performance Factory Enschede
Hoge Botfhofstraat 45
7511 ZA Enschede


Alle informatie en de afbeelding komen van de website https://www.frankensteinfestival.nl


Geen opmerkingen:

Een reactie posten