maandag 2 november 2015

Planet of Sound: Dé platenzaak van Enschede


"Het is toch absurd dat een stad als Enschede, met 160.000 inwoners, drie jaar lang geen enkele platenwinkel had?” Petrushka Morsink, eigenaresse van Planet of Sound vond dus dat er nodig een nieuwe platenwinkel moest komen in Enschede, en wij geven haar groot gelijk.
De winkel is gelegen aan de Haverstraatpassage 68. Een straat waar een aantal kleinere, ontzettende leuke winkeltjes zitten. Zo’n straatje die elke grote stad wel heeft, perfect voor als je de drukte en grote winkelketens even wilt ontvluchten.


Een platenzaak die nog maar net een maand open is, maar waar nu al vele positieve reacties op zijn. Hoe leuk is het ook om lekker door de bakken te neuzen en dan net die ene plaat te vinden waar je al een tijd naar op zoek was. Oude vinyl aan de ene kant van de winkel, nieuwe vinyl aan de andere kant van de winkel.


planet-of-sound
Muziek is in alle genres te koop. Van Hip Hop tot Blues en van Klassiek tot Death-metal.
Natuurlijk zijn er ook platenspelers te koop, van onder andere het merk Crosley.
planet-of-sound
Een eigenaresse met een hart voor muziek. Want buiten dat ze platen koopt en verkoopt, organiseert ze ook zogeheten “instore gigs”. Bekende en minder bekende bands/acts komen dan optreden in de winkel. Elke week is er wel een activiteit in het gezellige pand. Zo komt Anneke van Giersbergen langs op 14 november, om 16:00 uur.

De winkel is van dinsdag tot en met zaterdag geopend van 10:00 tot 18:00 en op koopzondagen van 12:00 tot 17:00.
Planet Sound
Haverstraatpassage 68
7511 EX Enschede

Geen opmerkingen:

Een reactie posten