maandag 16 november 2015

Ecocentrum EmmaEcocentrum Emma is gelegen aan de Emmastraat binnen de singels van Enschede. Bijna 15 jaar gelegden opende de eigenaresse de deuren van het pand. Het begon toen allemaal me een plantenkas/bloemisterij en is inmiddels uitgegroeid tot een ecocentrum met een natuurvoedingswinkel, biologisch eetcafé, fietsenwinkel en een zaak met natuurlijke bouwmaterialen.
 De natuurvoedingswinkel verkoopt uitsluitend biologische en ecologisch verantwoorde producten. Zo verkoopt de winkel bijvoorbeeld biologische matzes welke worden gemaakt in de fabriek gelegen in de achtertuin van het Ecocentrum, maar ook groenten en fruit die worden verbouwd in plaatsen zoals Denekamp en Ahaus.
Momenteel is Ecocentrum Emma bezig met het opzetten van een voedselcoöperatie. Een voedselcoöperatie is een groep mensen die hun groenten/fruit gezamenlijk inkopen direct bij de boer. De lijnen zijn direct, er is dus geen tussenhandel. De leden van een voedselcoöperatie zijn betrokken bij de inkoop van de producten. Betrouwbaarheid en transparantie staan voorop voor Ecocentrum Emma. Mocht je geïnteresseerd zijn om lid te worden van deze coöperatie, ga dan zeker eens langs bij de winkel!

Naast dat je je booschappen kan doen bij Ecocentrum Emma, is er ook de mogelijkheid om te gaan eten in het eetcafé. Heerlijke daghappen, bereid met verse producten uit de winkel. Gado Gado tot Hollandse pot, alles is mogelijk. Biologische cola of een biologisch biertje er bij en de maaltijd is compleet. Ook verzorgd Ecocentrum Emma biologische catering voor feestjes en recepties.
 
Alles in het Ecocentrum draait om duurzaamheid en samenwerken. Zo was er nog ruimte in de plantenkas, momenteel is het de perfecte werkplek voor een fietsenmaker en een winkel met natuurlijke bouwmaterialen.
 
Wederom een winkel in Enschede met een eigenaresse met een hart voor de zaak en voor de natuur. "Zeg nooit nee", overal is een oplossing voor te vinden. Kom dus zeker eens langs bij Ecocentrum Emma!

Ecocentrum Emma

Emmastraat 189
www.ecocentrumemma.nl
Geen opmerkingen:

Een reactie posten