woensdag 11 november 2015

Moderne Musea: De TwentseWelle

Houdt je van kunst? Breng dan eens een bezoek aan de TwentseWelle in Enschede. In het museum wordt je verrast met verhalen over de mensheid in Twente. Van jagers en verzamelaars tot de maatschappij van nu. In de oude textielfabriek 'Het Rozendaal' staat een stoommachine met de weefgetouwen die hij aandreef. Maar ook de grote grazers die in de ijstijd leefden in Twente, zoals de mammoet en de wolharige neushoorn. 

Het museum biedt een interactieve ruimte waar je als bezoeker zelf op zoek kunt gaan naar inwoners van Twente uit alle hoeken van de wereld. Zij vertellen over hun leven in Enschede. Door middel van spannende films, verrassende spelvormen en interessant objecten vormen deze samen 'Het Grote Verhaal' voor jong en oud. De TwentseWelle is een museum die interessant is voor iedereen.
Het museum gaat met de tijd mee en is dus nooit hetzelfde. In het paviljoen is elk jaar een andere tentoonstelling te zien. In het zogenoemde futuristische 'Ei' staat regelmatig een nieuwe held van de vindingrijk centraal. Daarnaast zijn er telkens weer spraakmakende wisseltentoonstellingen te zien over verschillende onderwerpen, van kunst en cultuur tot en met natuur en techniek. 

Op de website van de TwentseWelle staat een overzicht van de exposities die op dit moment te zien zijn in het museum, en welke worden verwacht.   
In de TwentseWelle staat vindingrijkheid van de nieuwsgierige en creatieve mensen van toen, nu en van de toekomst centraal. Het museum laat zien waar de mens als ontdekker, onderzoeker en ontwerper toe in staat is en hoe de mens de wereld heeft veranderd én gaat veranderen. Nieuwsgierigheid is een natuurlijke eigenschap van de mens en een belangrijke motivatie voor mensen om zich verder te ontwikkelen. Een belangrijk begrip voor de wetenschap en innovatie. 
Het museum maakt mensen ook nieuwsgierig. Het inspireert, legt verrassende verbanden en zet mensen aan het denken. Je kunt het allemaal ontdekken in de TwentseWelle! Het museum is te vinden in de wijk Roombeek. 


TwentseWelle
Het Rozendaal 11
7523 XG Enschede

Geen opmerkingen:

Een reactie posten